Herec Adam Sandler točí skvelé filmy: Toto je 15 najlepších z nich! | Zaujímavý Svet (2024)

Adam Sandler je populárny americký herec, komik a producent. Rodák z New Yorku má už 57 rokov a vo svojej kariére natočil desiatky výborných filmov. Toto je 15 najlepších podľa renomovaného zahraničného webu Rotten Tomatoes.

15 – 50x a stále po prvý raz

Priam notoricky známa romantická komédia z roku 2004. Adam tu hral hlavnú úlohu spolu s obľúbenou herečkou Drew Barrymore.

Herec Adam Sandler točí skvelé filmy: Toto je 15 najlepších z nich! | Zaujímavý Svet (1)

14 – Hubieho Halloween

Relatívne nová komédia z roku 2020, vyrobená v USA. Aj tu si zahral Adam hlavnú rolu, v zahraničí je však film oveľa populárnejší ako u nás.

13 – Vražda v Paríži

Relatívne vysoko sa v rebríčku umiestnila akčná krimi-komédia z roku 2023. Ide o pokračovanie filmu Murder Mystery, v americkom origináli sa táto snímka aj volá Murder Mystery 2. Aj v prvej, aj v druhej časti si po Sandlerovom boku strihla jednu z dvoch hlavných postáv Jennifer Aniston.

12 – Španglicky ľahko a rýchlo

Španglicky ľahko a rýchlo nie je komerčne až tak známa snímka, ale na filmových databázach má trošku vyššie hodnotenia, než je štandardný priemer Adamových filmov. Táto rodinná komédia vznikla roku 2004 a aj tu stvárnil Adam hlavnú úlohu.

11 – Hotel Transylvánia 2

Animovaná rodinná komédia z roku 2015. Tu Adam Sandler prepožičal hlas hlavnej postave. Spolu s ním dabovali ďalšie postavy napríklad Selena Gomez, Mel Brooks alebo Steve Buscemi.

10 – Rivali

V americkom origináli Happy Gilmore, u nás vyšiel film pod názvom Rivali. Ide o športovú komédiu z roku 1996. Je to jeden z prvých úspešných filmov, v ktorých hral Adam hlavnú rolu.

9 – Hotel Transylvánia 3: Strašidelná dovolenka

Už druhá časť Hotela Transylvánia v tomto rebríčku. Ide o tretie pokračovanie vyrobené v USA a v Južnej Kórei v roku 2018. Adam Sandler tu nadaboval hlavnú postavu. Aj túto časť spolu s ním dabovali už vyššie spomínaní Buscemi, Brooks alebo Selena Gomez.

8 – Sila priateľstva

Sila priateľstva je dráma z roku 2007, aj tu je Adam hlavný herec vo filme. Na československej filmovej databáze sa táto snímka s originálnym názvom Reign Over Me radí k jeho najlepšie hodnoteným vôbec.

7 – Funny People

Adam Sandler, Jonah Hill, či Seth Rogen. To je trojica hlavných hercov vo filme z roku 2009. Film sa v origináli volá Funny People, u nás vyšiel aj pod týmto názvom, aj pod menom Komici. Snímka je radená do kategórií komédia a dráma.

Herec Adam Sandler točí skvelé filmy: Toto je 15 najlepších z nich! | Zaujímavý Svet (2)

6 – Pieseň pre nevestu

Pieseň pre nevestu je hudobno-romantická komédia z roku 1998. Okrem Adama tu hlavnú rolu stvárnila Drew Barrymore, s ktorou si zahral aj v 50x a stále po prvý raz. Táto snímka je u fanúšikov vysoko obľúbená, najmä v zahraničí.

5 – Opití láskou

Opití láskou nepatrí ku komerčne najznámejším Adamovým filmom, ale teší sa veľkej obľube u divákov v zahraničí, aj u nás. Ide o romanticko-dramatickú komédiu z roku 2002. V hlavných úlohách sa predstavili Adam Sandler a Emily Watson.

Herec Adam Sandler točí skvelé filmy: Toto je 15 najlepších z nich! | Zaujímavý Svet (3)

4 – Drahokam

Drahokam, v origináli Uncut Gems, je film z roku 2019. Je to trošku mimo Adamov klasický žáner, pretože je to dramatický krimi-thriller. Aj v tomto prípade sa ale obľúbený herec zhostil hlavnej úlohy bravúrne.

3 – Hustle

Pomyselné bronzové miesto v zozname najlepších filmov Adama Sandlera obsadila v rebríčku Rotten Tomatoes športová dráma z roku 2022. V origináli sa film volá Hustle, napríklad v susednom Česku vyšiel ale pod názvom Životní trefa.

2 – The Meyerowitz Stories

The Meyerowitz Stories je dramatická komédia z roku 2017. Opisuje príbeh troch súrodencov. Okrem Adama tu hrajú napríklad Ben Stiller, Emma Thompson alebo Dustin Hoffman.

1 – You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah

You Are So Not Invited to My Bat Mitzvah v preklade znamená Rozhodne nie si pozvaná na moju bat micva. Spolu so snímkou Vražda v Paríži, ktorá je v rebríčku vyššie, ide o jeden z dvoch nových filmov vydaných v tomto roku. Paradoxne ide o prvý film v tomto zozname, v ktorom hrá Adam len vedľajšiu postavu. Tú hlavnú stvárnila Idina Menzel.

Zdroj

Herec Adam Sandler točí skvelé filmy: Toto je 15 najlepších z nich! | Zaujímavý Svet (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 5577

Rating: 4.3 / 5 (64 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.