Wie speelt Kronos in de Percy Jackson and the Olympians-show? Karakter en acteur onderzocht - TFB (NL) (2024)

Wie speelt Kronos in de Percy Jackson and the Olympians-show? Karakter en acteur onderzocht - TFB (NL) (1)

De show van Percy Jackson and the Olympians op Disney+ liet de laatste aflevering vallen op 30 januari 2024 en in de aftiteling werd Nick Boraine genoemd als Kronos.

Zoals lezers van de boeken van Percy Jackson al weten, verschijnt Kronos niet in de eerste paar boeken, maar is zijn aanwezigheid via een lichaamloze stem in Percy’s dromen.

Trouw aan de boeken had de Disney+ show ook de raspende stem van Kronos in Percy’s dromen. De houder van de stem werd echter pas aan het einde van de achtste en laatste aflevering gecrediteerd.

Voor niet-ingewijden is Percy Jackson and the Olympians de live-actionshow over het titulaire personage op Disney+. De serie, gemaakt door Rick Riordan op basis van zijn boeken over hetzelfde personage, ging in première op 19 december 2023. Jonathan E Steinberg creëerde samen met Riordan.

De onlangs uitgezonden serie is het eerste seizoen met acht afleveringen. De plot volgt de hoofdpersoon, een halfgod in de moderne wereld, terwijl hij de bliksemschicht van de Griekse god Zeus probeert te vinden en terug te geven, waarvan hij ten onrechte wordt beschuldigd van diefstal.

Disclaimer : dit artikel kan spoilers bevatten.

Percy Jackson en de Olympiërs: welke acteur speelt Kronos?

Wie speelt Kronos in de Percy Jackson and the Olympians-show? Karakter en acteur onderzocht - TFB (NL) (2)

Kijkers van Percy Jackson en de Olympiërs zagen Percy een enge stem horen in zijn dromen.

De acteur achter de stem in de nachtmerries van de hoofdpersoon is Nick Boraine , zoals vermeld aan het einde van aflevering 8. Het biedt Boraine de mogelijkheid om in de toekomstige seizoenen van de serie door te gaan als Kronos.

Nick Boraine is een Zuid-Afrikaanse acteur. Zijn roemruchte acteercarrière begon met een graad in Dramatic Arts in 1994, en in 2011 was hij Associate Artistic Director van Global Arts Corps. Zijn eerdere werk omvatte onder meer Black Sails en NCIS .

In de boeken verschijnt Kronos pas na Boek 4, De Slag om het Labyrint, door het lichaam van Luke te bewonen, maar in de serie kan Boraine persoonlijk verschijnen of de voice-over blijven voor de vertegenwoordiging van Kronos.

Wie is Kronos in Percy Jackson en de Olympiërs?

Wie speelt Kronos in de Percy Jackson and the Olympians-show? Karakter en acteur onderzocht - TFB (NL) (3)

In de finale van Percy Jackson en de Olympiërs werd Kronos vele malen genoemd voordat het geestachtige uiterlijk werd getoond. Kijkers kregen een duidelijk verband te zien tussen de griezelige stem in Percy’s nachtmerries en de gehulde figuur van Kronos.

Aflevering 7 van seizoen 1 van de show onthulde dat Kronos achter het huidige probleem van de gestolen bliksemschicht zat. In aflevering 8 ontdekte Percy de volledige omvang van Kronos ‘betrokkenheid. Ze hadden zelfs een gesprek in zijn dromen.

Eerder hadden Percy’s dromen alleen de raspende stem van Kronos die een eenzijdig gesprek voerde, terwijl de held verbijsterd bleef. In de finale had de halfgod echter interactie met de mysterieuze gast van zijn nachtmerries. Zijn tête-à-tête onthulde ook de omvang van de dreiging die Kronos vormde.

Zowel in de serie als in de bronnenboeken bleek Kronos Luke Castellan te hebben gemanipuleerd, waardoor hij werd gedwongen de bliksemschicht van Zeus te stelen. Door hem te dienen, werd Luke een in ongenade gevallen Olympiër.

Later bewoonde hij zelfs het lichaam van Luke, en Luke moest zichzelf opofferen om Kronos te verslaan. Dat maakt Kronos in Percy Jackson and the Olympians de belangrijkste slechterik.

Samenvattend over Percy Jackson en de Olympiërs

Percy Jackson, gespeeld door Walker Scobell, beeldde het probleem van manipulatie door middel van dromen uit terwijl Kronos tegen hem sprak in zijn nachtmerries.

De tienerhalfgod in de serie wordt ervan beschuldigd de bliksemschicht van Zeus te hebben gestolen, en hij is van plan deze te vinden en terug te geven aan de heerser der goden. Zijn vrienden, Grover Underwood, gespeeld door Aryan Simhadri, en Annabeth Chase, gespeeld door Leah Sava Jeffries, helpen hem bij zijn streven.

In de finale van Percy Jackson and the Olympians seizoen 1 komen Luke en Ares in een duel terecht en haalt Percy zowel de Thunderbolt als de Helm of Darkness terug. Luke vlucht nadat Annabeth zich openbaart als de dochter van Athena, terwijl Percy Ares in stukken snijdt en vertrekt, terwijl hij vijandschap zweert.

Nadat hij zijn Bolt terug heeft gekregen van Percy, staat Zeus klaar om hem aan te vallen, maar Poseidon geeft zich over en de twee titanen bespreken de dreiging van Kronos. Terwijl de drie vrienden, Percy, Annabeth en Grover, hun weg vervolgen, besluiten ze een jaar later weer bij elkaar te komen.

Hoewel de serie mogelijk terugkeert met een nieuw seizoen, is er nog niets bevestigd. Bekijk ondertussen seizoen 1 van Percy Jackson en de Olympiërs op Disney+ .

Geef een reactie

Wie speelt Kronos in de Percy Jackson and the Olympians-show? Karakter en acteur onderzocht - TFB (NL) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Fr. Dewey Fisher

Last Updated:

Views: 6275

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Fr. Dewey Fisher

Birthday: 1993-03-26

Address: 917 Hyun Views, Rogahnmouth, KY 91013-8827

Phone: +5938540192553

Job: Administration Developer

Hobby: Embroidery, Horseback riding, Juggling, Urban exploration, Skiing, Cycling, Handball

Introduction: My name is Fr. Dewey Fisher, I am a powerful, open, faithful, combative, spotless, faithful, fair person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.